Дома Antica Cucina Romana – Древната римска кујна

Antica Cucina Romana – Древната римска кујна

Оваа работилница е дел од SCUPINI ROMANI, образована програма на ХАЕМУС наменета за промоција на античкото римско наследство и култура. Таа овозможува запознавање на сите заинтересирани со тајните на римскaта исхрана, кои намирници се потребни за да направите libum (римски леб), savillum (колачи со мед и ореви) и намаз од зеленчук, вклучително и рецептите.

Дел од римските јадења коишто ХАЕМУС ги направи за време на настанот Розалии, во 2018 година во Виница

Следат повеќе информации!