Дома Автори Постови од Млад истражувач

Млад истражувач

25 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ
Здраво, ние сме тимот на Млад истражувач, а ова веб платформа е наша образовна програма наменета токму за млади истражувачи. Можеш да нѐ најдеш на нашиот сајт или да ни пишеш на info@mladistrazuvac.mk

Авантуристичка мистерија – Потрага по средновековното богатство

Едукативна тура за Скопското кале со професионален археолог по која следи авантуристичката мистерија „Потрага по средновековното богатство“, интерактивно доживување преку игра и истражување. Секој учесник...

Едукативна тура на архео-астрономскиот локалитет Кокино со млади истражувачи

На 27.08.2022 година организиравме една едукативна тура на архео-астрономскиот локалитет Кокино, која се претвори во посебна тура со млади истржувачи поради исклучителното внимание и...

Kонкурс на Млади европски креатори на културно наследство

Дали сакате ли да учествувате во конкурсот на Млади европски креатори на културно наследство и да добиете награда? На овој конкурс може да учествуваат сите...

Направи си свој куклен театар со историски фигури од хартија

Ова лето ќе работиме на создавање историски кукли од хартија коишто ќе можат да се обојат, спојат и од нив да се направи мал...

Лов на богатство – едукативна активност за сите млади истражувачи

Во изминатиот период реализиравме неколку проекти за млади истражувачи во форма на тури низ разни локации на Скопје, коишто како дел од активностите вклучуваа...

Големата Мајка слави роденден

Дали знаеш дека Скопје слави роденден кој е стар повеќе од 6 милениуми? Во 2021 година се навршија точно 40 години од пронаоѓањето на Големата...

Скриените кодови на леденото доба

Како млад истражувач, досега сигурно си научил за првите уметнички дела што ги создал човекот на ѕидовите од пештерите, како ги претставувал животните коишто...

Едукативна и интерпретациска тура за млади истражувачи на Тумба Маџари

Во септември, еден убав сончев есенски ден, со тимот на ХАЕМУС организиравме едукативна и интерпретациска тура во неолитското село Тумба Маџари. Оваа екскурзија се...

Скопје: палеонтолошки град – едукативна боенка за деца

Деновиве во издание на ХАЕМУС, а во рамките на едицијата „Млад истражувач“, публикувавме едукативна боенка насловена како „Скопје: палеонтолошки град“. Ако сакаш да го откриеш...

Сложувалката на Гондвана – активност за ученици

✓Раскажете им на младите истражувачи повеќе информции за некогашниот континент Гондвана. Врз основа на физичките докази кои се содржани во одредени типови на камен и...

Наш избор од видеа

error: Содржината на сајтот е авторска!