Дома Автори Постови од Млад истражувач

Млад истражувач

25 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ
Здраво, ние сме тимот на Млад истражувач, а ова веб платформа е наша образовна програма наменета токму за млади истражувачи. Можеш да нѐ најдеш на нашиот сајт или да ни пишеш на info@mladistrazuvac.mk

Историски пресек на Средниот век – видео презентација

Превод на видеото Александар Маџовски Ова видео во продукција на Академијата Кан (Khan Academy), коешто тие љубезно ни дозволија да го преведеме и објавиме на нашиот...

Египетската мумија, нејзиното срце и патот кон вечноста

Покрај пирамидите, хиероглифите и Сфингата, веројатно првото нешто на што ќе се сетите кога ќе се спомне древен Египет се мумиите, особено мумиите на...

Династијата Шанг и почетоците на древната кинеска култура – видео презентација

Превод на текстот Александар Маџовски Видеото кое следува е краток илустриран историски пресек на времето на династијата Шанг. Видео содржината е во продукција на Академијата Кан...

Животот на децата во римскиот период

https://www.historyforkids.net/ancient-rome/daily-life/roman-children.html/  

Наш избор од видеа

error: Содржината на сајтот е авторска!