Дома Тагови Видео

Таг: Видео

Историски пресек на Средниот век – видео презентација

Превод на видеото Александар Маџовски Ова видео во продукција на Академијата Кан (Khan Academy), коешто тие љубезно ни дозволија да го преведеме и објавиме на нашиот...

Египетската мумија, нејзиното срце и патот кон вечноста

Покрај пирамидите, хиероглифите и Сфингата, веројатно првото нешто на што ќе се сетите кога ќе се спомне древен Египет се мумиите, особено мумиите на...

Династијата Шанг и почетоците на древната кинеска култура – видео презентација

Превод на текстот Александар Маџовски Видеото кое следува е краток илустриран историски пресек на времето на династијата Шанг. Видео содржината е во продукција на Академијата Кан...

Наш избор од видеа

error: Содржината на сајтот е авторска!