Дома Тагови обичај

Таг: обичај

Направи си уникатна маска за „Прочка“

Во 2016 година во аулата на Институтот за етнологија и антропологија од Скопје се отвори изложбата на маски „Прочка 2016“. Овие маските беа изработени...

Обичајот „Лазарки“

📷 Институт за старословенска култура Дали знаете дека обичајот „Лазарки“ е впишан во листата на заштитено нематеријално културно наследство на Македонија? Тоа го има направено...

Наш избор од видеа

error: Содржината на сајтот е авторска!