Дома Кој ја сокри Јустинијана Прима под Старата скопска чаршија?

Кој ја сокри Јустинијана Прима под Старата скопска чаршија?

Наскоро ќе започнеме со нашите виртуелни тури за млади истражувачи. Преку толкување на наследството, негова визуелизација и интерпретација прилагодена за возраста на групата, сите учесници кои се дел од оваа тура ќе имаат можност да дознаат нешто повеќе за нашето богато наследство истовремено и самите учејќи како да го толкуваат и раскажуваат.

Ако сакаш да дознаеш повеќе за мистериозниот и сѐ уште изгубен антички град Јустинијана Прима, тогаш оваа виртуелна тура е токму како за тебе. Ќе се забавуваш добро, а ќе научиш и многу нови работи кои ќе ти бидат понатаму корисни. Ќе те поведеме на виртуелна прошетка низ античкиот период. Ќе откриеш кој го изградил, како изгледал и зошто е толку важен славниот град Јустинијана Прима. Како течела потрагата по информации и зошто некои истражувачи врз база на пронајдените артефакти, имаат мислење дека Старата скопска чаршија ги крие тајните за овој град и Јустинијана Прима треба да ја бараме токму под чаршиската калдрма.

Оваа виртуелна тура е од образовен и забавен карактер и ја води лиценциран интерпретатор за културно наследство.

Следете нѐ за повеќе инфо или пишете ни ги вашите размисли на: info@mladistrazuvac.mk

Наскоро повеќе информации!